Adam Sandler – My comedy is different every time I do it. I don’t know what the hell I’m doing.

Copilarie:

Adam Richard Sandler s-a nascut in Brooklyn, New York, in ziua de 9 septembrie 1966 si a crescut in Manchester, New Hampshire. Tatal lui a fost electrician, fratele lui este avocat, o sora este dentista si una chelnerita. Niciodata nu s-a gandit sa se foloseasca de darul sau umoristic intr-o cariera, insa si-a realizat potentialul la varsta de 17 ani, cand a fost incurajat de fratele sau sa participe la un spectacol de comedie intr-un club din Boston. Cu un talent innascut in a face publicul sa rada, aspirantul comic isi cultiva talentul urmand Universitatea din New York, unde a obtinut o diploma in Arta.
Cu o aparitie timpurie la The Cosby Show (1984-1988) si la un joc-emisiune la MTV, Remote Control (1987-1990), Adam Sandler este descoperit de catre Dennis Miller intr-un club de comedie din Los Angeles, iar acesta il recomanda producatorului emisiunii Saturday Night Live. Sandler a fost ales pentru emisiunea Saturday Night Live in perioada 1991-1995, devenind unul dintre cei mai populari actori in doar cinci ani.
Adam Sandler se bucura de un succes fenomenal atat in postura de actor, cat si ca scenarist, producator si muzician. Filmele lui Sandler au avut incasari de aproape 3 miliarde de dolari in toata lumea.

Cariera:

Primele filme ale lui Adam Sandler sunt Going Overboard / Un chelner de pomina (1989), Shakes the Clown (1991), Coneheads / Capete Ascutite (1993), Mixed Nuts / Incurcaturi sentimentale (1994), Happy Gilmore / Ghinionistul (1996) si Bulletproof / Antiglont (1996). Urmeaza apoi comediile The Wedding Singer / Nunta cu cantec (1998), The Waterboy / Baiatul cu apa rece (1998), Dirty Work / O slujba murdara (1998), Big Daddy / Un tatic grozav (1999), Little Nicky / Copiii Iadului (2000), Mr. Deeds / Dl. Deeds – Mostenitor fara voie (2002), Anger Management / Al naibii tratament! (2003), Spanglish (2004), 50 First Dates / Mereu la prima intalnire (2004), The Longest Yard / Echipa Sfarma-Tot (2005), Click / Click – Zapand prin viata (2006), Reign Over Me / Acopera-mi inima (2007).

Cele mai recente filme in care a aparut sunt succese cu impact mare in box -office: I Now Pronounce You Chuck and Larry / Va declar sot si… sotie? (2007), You Don’t Mess with the Zohan / Nu te pune cu Zohan (2008), Bedtime Stories / Povesti de adormit copiii (2008), Funny People / Tipi simpatici (2009) si Grown Ups / Oameni mari si fara minte (2010).

Adam Sandler a fost nominalizat la premiul Globul de Aur pentru rolul din filmul lui Paul Thomas Anderson, Punch-Drunk Love. A mai fost nominalizat la premiile Teen Choice Awards pentru rolurile din Funny People / Tipi simpatici si Grown Ups / Oameni mari si fara minte si a castigat trofeul Choice Comedian de sapte ori. In 2006 si in 2009, a castigat People’s Choice Award la categoria Favorite Funny Male Star, iar in 1999 si in 2000 a obtinut premiile Blockbuster Entertainment Award la categoria Favorite Actor pentru prestatiile sale din comediile The Waterboy / Baiatul cu apa rece, The Wedding Singer / Nunta cu cantec si Big Daddy / Un tatic grozav.

Viata personala:

Pe 22 iunie 2003, Adam Sandler s-a casatorit cu actrita Jacqueline Samantha Titone. Cei doi sunt parintii lui Sadie Madison Sandler, nascuta pe 6 mai 2006, si ai lui Sunny Madeline Sandler, nascuta pe 2 noiembrie 2008. Adam Sandler a avut o relatie si cu Alicia Silverstone.

Trivia:

Adam Sandler a aparut intr-un episod din emisiunea Pretul Corect, a carei gazda era Bob Barker, iar acesta din urma apare intr-o scena din filmul Happy Gilmore. Adam Sandler si Rob Schneider au aparut fiecare in filmele celuilalt: The Hot Chick, The Animal, Deuce Bigalow, European Gigolo, The Longest Yard, Little Nicky, Big Daddy, Mr.Deeds, 50 First Dates, Watterboy, Eight Crazy Nights, Click / Click – Zapand prin viata, I Now Pronounce You Chuck and Larry, Bedtime Stories / Povesti de adormit copiii si Grown Ups / Oameni mari si fara minte. Este bun prieten cu actorii Chris Rock, David Spade, Rob Schneider si Kevin James, alaturi de care a jucat in Grown Ups / Oameni mari si fara minte. Adam Sandler le-a oferit colegilor sai din comedia Grown Ups / Oameni mari si fara minte cate un automobil Maserati, in valoare de 208.000 de dolari, in semn de multumire ca au acceptat sa joace alaturi de el in aceasta comedie.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza