Bradley Cooper – Ever since I was 8 years old, I knew what I wanted to be: a chef or an actor

Copilarie

Bradley Cooper s-a nascut in ziua de 5 ianuarie 1975 in Philadelphia, Pennsylvania si a copilarit in Jenkintown. Mama lui, Gloria, are origini italiene si americane, iar tatal, Charlie, este irlandez-american.

Dupa ce a absolvit Germantown Academy, in 1993, Bradley a studiat la Universitatea Villanova, transferandu-se apoi la Universitatea Georgetown. In 1997 a absolvit, iar apoi s-a mutat in New York pentru a studia actoria la Actors Studio Drama School in cadrul New School University.

Cariera

Bradley si-a inceput cariera cu dreptul, in 1998, avand un rol episodic in serialul Sex and the City/ Totul despre sex. A debutat in productia independenta Wet Hot American Summer (2001), pentru ca mai tarziu sa obtina rolul Will Tippin in serialul Alias (2001-2003). Succesul serialului l-a determinat pe Bradley sa lase deoparte micile proiecte si sa se mute in Los Angeles pentru o cariera de actor profesionist.

A jucat in cateva episoade ale serialului Nip/Tuck / Prietenie pe muchie de cutit pentru ca mai tarziu sa ajunga pe marele ecran cu rolurile din comediile The Wedding Crashers / Spargatorii de nunti (2005) cu Vince Vaughn si Owen Wilson, Failure to Launch / Cum sa dai afara din casa un burlac de 30 de ani (2006) alaturi de Matthew McConaughey si Sarah Jessica Parker, Yes Man / Yes Man – Un cuvant poate schimba totul (2008), unde joaca impreuna cu Jim Carrey.

Desi este cunoscut drept un excelent actor de comedie, Bradley Cooper a jucat si in thrillerele The Midnight Meat Train / Metroul groazei (2008) si Case 39 / Cazul 39 (2009) alaturi de Renée Zellweger. Insa comediile care i-au adus renumele de actor de talie mondiala sunt: The Hangover / Marea mahmureala (2009), He’s Just Not That Into You / Despre barbati si nu numai… (2009) alaturi de Jennifer Aniston si Scarlett Johansson, All About Steve / Totul pentru Steve (2009) unde este tinta sentimentelor Sandrei Bullock, Valentine’s Day / Ziua indragostitilor (2010) cu Julia Roberts si Jessica Alba, The A-Team / Echipa de soc (2010) cu Liam Neeson si Jessica Biel si blockbusterul The Hangover Part II / Marea mahmureala 2 (2011). Cel mai recent proiect este thrillerul Limitless / Dincolo de limite (2011), in care joaca alaturi de Robert De Niro.

Viata privata

La sfarsitul anului 2006 s-a casatorit cu actrita Jennifer Esposito, insa, dupa numai patru luni, cei doi au divortat. A avut relatii cu femei celebre de la Hollywood precum Cameron Diaz, Isabella Brewster, Denise Richards, Renée Zellweger, iar fotografii l-au surprins adesea si in compania frumoasei Jennifer Aniston.

Trivia

Actorul sau preferat este Daniel Day-Lewis. Adora sa gateasca, fiind un bucatar excelent. Isi petrece weekend-urile lucrand la o organizatie non-profit unde preda lectii de actorie copiilor. Cu sase luni inainte de a incepe filmarile pentru Echipa de soc, a renuntat la zahar, sare si faina si s-a antrenat in conditii dificile zilnic timp de doua ore. Regizorul comediei The Hangover / Marea mahmureala, Todd Phillips, le-a facut cadou lui Bradley Cooper si intregii distributii cate o motocicleta Vespa. Daca pentru comedia The Hangover / Marea mahmureala a fost platit doar cu 600.000 de dolari, sequelul filmului l-a imbogatit pe Bradley cu 5 milioane de dolari.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Un comentariu
  1. Always pack and use suncream whatever the weather, take your waterproofs and invest in sunglasses for your children. Research has shown that toddlers are vulnerable to the sun’s rays as the lenses of a child’s eye are more transparent. Excessive exposure to sunlight can potentially damage the eyes.
    parajumpers air force
    [url=http://www.supplypump.com/55/cartacanta/npKJBt.asp]parajumpers air force[/url]

Comenteaza