Chris Rock: Funny is where the real people are

Copilarie

Pe numele sau real Christopher Julius Rock III, Chris Rock s-a nascut in Carolina de Sud in data de 7 februarie 1965, dar a crescut in cartierul Brooklyn din New York. Chris este cel mai mare dintre cei sapte copii ai familiei Rock, insa are si un frate vitreg, din prima casatorie a tatalui sau. Tatal lui Chris era sofer de camion.

Cariera

Inca din copilarie, Chris visa sa devina actor de comedie. Visul sau a devenit realitate la varsta de optsprezece ani, cand l-a cunoscut pe Eddie Murphy, care a fost foarte impresionat de talentul sau. Drept urmare, Chris Rock obtine primul sau rol in filmul Beverly Hills Cop II (1987), in care joaca alaturi de Eddie Murphy. Pentru acest rol, Rock a primit suma de 600 de dolari. In 1990, Chris Rock a devenit membru al echipei emisiunii Saturday Night Show alaturi de Chris Farley, Adam Sandler, Rob Schneider si David Spade. Rock se bucura de un mare succes la public in calitate de comedian si sustine numeroase spectacole de stand-up comedy, continuand totodata sa joace in comedii.

Filmografia sa cuprinde: Pericol in Harlem (1991), Beverly Hills Ninja (1997), Doctor Dolittle (1998), Arma mortala 4 (1998), Dogma (1999), Osmosis Jones (2001), Comedian (2002), Dublura (2002), Madagascar (2005) – unde i-a imprumutat vocea lui Marty, Echipa Sfarma-Tot (2005) – unde a jucat alaturi de prietenul sau Adam Sandler, Cred ca imi iubesc nevasta (2007) – pe care l-a si regizat, Good Hair (2009), Oameni mari si fara minte (2010) – in care joaca impreuna cu Adam Sandler si David Spade. Documentarul Viata lui Chris Rock / Chris Rock Show: Bigger & Blacker, realizat in 1999, surprinde diferite aspecte din viata lui Chris Rock si probleme sociale tipic americane precum permisul port-arma, presedintia Clinton, homofobia, rasismul sau liderii de culoare.

Talentat si mereu dispus sa isi depaseasca limitele, Chris Rock este regizor, actor, scenarist, producator, scriitor si comedian. Americanii par sa il iubeasca, Rock fiind votat de catre Entertainment Weekly drept cea mai nostima persoana din America. In plus, Rock detine un record abia egalat: a reusit sa stranga 15.900 de oameni la un spectacol de live-comedy sustinut in Londra.

De curand, Chris Rock a putut fi urmarit intr-o versiune citadina a comediei britanice Inmormantare cu peripetii / Death at a Funeral.

Rasplatit cu numeroase premii si aprecieri ale criticii de film, Chris Rock este una dintre cele mai puternice voci ale comediei de astazi. El a obtinut patru premii Emmy, trei premii Grammy, iar in 2006 a fost rasplatit cu reputatul premiu HBO “Comedian Award” la Festivalul de Comedie din Las Vegas. La Festivalul Sundance din 2009, Rock a concurat pentru prima data in calitate de realizator de documentar cu filmul Good Hair, o viziune comica din interiorul “stufoasei” industrii afro-americane a coafurii. Filmul sau a fost apreciat de critica si a castigat Premiul special al juriului la Festivalul Sundance si premiul NAACP Image pentru cel mai original documentar.

Viata personala

Chris Rock este casatorit cu Malaak Compton-Rock din anul 1996, iar impreuna au doua fetite: Lola Simone, nascuta in 2002, si Zahra Savannah, nascuta in 2004. Locuieste in Alpine, New Jersey. Chris este prieten foarte bun cu Jerry Seinfeld, Adam Sandler si David Spade si este un mare fan al lui Woody Allen.

Trivia

In 2003, Chris a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. A fost gazda Premiilor Oscar in 2005. A numit-o pe cantareata Sade “cea mai frumoasa femeie din lume”. A facut reclame pentru 1-800 Collect si Nike. Este un mare fan al serialului Seinfeld si face adesea referiri la acesta in spectacolele sale de stand-up comedy. Il considera pe Eddie Murphy modelul sau in viata si motivul pentru care s-a apucat de stand-up comedy si de actorie. Este alintat de prieteni “Chrissy”.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza