Rachel McAdams – I have a certain curiosity for life that drives me and propels me forward

Copilarie

Rachel Anne McAdams s-a nascut in Ontario, Canada in data de 17 noiembrie 1978 si a crescut in apropierea orasului St. Thomas. Tatal sau, Lance, este sofer, iar mama ei, Sandra, este asistenta medicala. Rachel mai are un frate si o sora, Daniel si Kayleen. A facut patinaj de performanta de la varsta de patru ani, iar la 12 ani s-a apucat de actorie la un teatru din St. Thomas numit Original Kids. Rachel a urmat cursurile scolilor publice Myrtle Street si Central Elgin din St. Thomas. La varsta de 9 ani a jucat in productia studenteasca I Live in a Little City, care a fost si premiata. Si-a finalizat studiile la Universitatea York din Toronto cu note foarte bune.

Cariera

Rachel McAdams a captivat pentru prima data atentia Hollywood-ului cu rolul principal din comedia The Hot Chick / Puicuta cu cocosel (2002) in care a jucat alaturi de Rob Schneider. Apoi a fost distribuita in comedia de succes Mean Girls / Fete rele (2004), insa rolul care a facut-o celebra in intreaga lume a fost Allie din drama romantica The Notebook / Jurnalul (2004), unde a jucat impreuna cu Ryan Gosling. A mai jucat in comedia The Wedding Crashers / Spargatorii de nunti (2005) cu Vince Vaughn si Owen Wilson, comedia The Family Stone / Familia Stone (2005) unde joaca alaturi de Sarah Jessica Parker, filmul de actiune Red Eye / Zbor de noapte (2005) si drama Married Life / Casnicia (2007).

Au urmat filmele: The Time Traveler’s Wife / Sotia calatorului in timp (2009) alaturi de Eric Bana, drama State of Play / Jocuri la nivel inalt (2009) cu Russell Crowe si Helen Mirren, Sherlock Holmes (2009) alaturi de Jude Law si Robert Downey Jr., comedia Morning Glory / Matinal cu scandal (2010) cu Harrison Ford si Diane Keaton. Cele mai recente proiecte ale sale sunt Sherlock Holmes: A Game Of Shadows / Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor (2011), comedia romantica Midnight in Paris / Miezul noptii in Paris (2011), care a obtinut 4 nominalizari la Premiile Oscar si drama The Vow / Juramantul (2012) alaturi de Channing Tatum.

Viata personala

Rachel a avut o relatie cu actorul Ryan Gosling, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare ale productiei The Notebook / Jurnalul. Relatia celor doi a durat 4 ani, din 2004 pana in 2008. A mai avut relatii cu actorul Josh Lucas (in 2009) si cu actorul britanic Michael Sheen (in 2010).

Trivia

Rachel nu are masina pentru ca nu vrea sa polueze, asa ca merge pe bicicleta sau ia autobuzul. Este co-fondatoarea site-ului www.greenissexy.org, care ajuta la constientizarea problemelor legate de mediul inconjurator. Are un caine pe nume George, pe care l-a crescut impreuna cu Ryan Gosling pe vremea cand formau un cuplu. A evitat sa zboare cu avionul pana la varsta de 22 de ani. Este vegetariana. A invatat sa aprecieze rugby-ul datorita lui Russell Crowe. Este alergica la cai. A fost principala alegere a regizorului Jon Favreau pentru a juca personajul Pepper in blockbusterul Iron Man, insa a refuzat rolul, care i-a revenit ulterior lui Gwyneth Paltrow. A jucat in 3 filme de dragoste inspirate din romane (The Notebook  / Jurnalul, The Time Traveller’s Wife / Sotia calatorului in timp si The Vow / Juramantul) si in toate cele trei a interpretat o artista.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza