Concertul lui Radu Mihaileanu, acum pe DVD

Semnat de regizorul roman Radu Mihaileanu si distins cu mai multe premii internationale, filmul Concertul poate fi comandat pe suport DVD, din 17 iunie, de pe magazinul online www.provideo.ro.

Comedia Concertul (Le Concert) a obtinut doua premii César pentru “Cel mai bun sunet”, respectiv pentru “Cea mai buna coloana sonora” si patru trofee Gopo pentru “Cel mai bun montaj”, “Cea mai buna muzica originala”, “Cea mai buna scenografie” si “Cel mai bun machiaj si coafura”. In plus, Concertul a fost desemnat drept “Cel mai bun film din Uniunea Europeana” la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al premiilor Oscar.

Acum disponibila si pe DVD, comedia dramatica il are in centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balsoi si cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietica, concediat in plina glorie pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei. Treizeci de ani mai tarziu, Filipov inca mai lucreaza la Teatrul Balsoi, dar ca om de serviciu, cand, intr-o noapte, in timp ce curata biroul directorului in functie, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cante la Paris, la faimoasa sala Pleyel. Astfel, el isi cheama fostii colegi pentru ca impreuna sa treaca drept membrii Orchestrei Balsoi.

Lungmetrajul Concertul a fost filmat in cea mai mare parte in Romania, o saptamana la Moscova si restul la Paris.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza