Inamicul Public Numarul 1, un thriller politist captivant, acum si pe DVD!

image 2Unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi, carismaticul Vincent Cassel da viata lui Jacques Mesrine, un gangster rebel si provocator, in sequel-ul politist Inamicul Public Numarul 1/Public Enemy no.1, distribuit pe DVD de catre Pro Video, incepand cu luna octombrie.

Cu zece nominalizari la premiile ,,Cesar”, filmul in doua parti, Inamicul Public Numarul 1 este un thriller politist care reda in cele mai mici amanunte viata celebrului gangster francez ai anilor ‘60/’70, Jacques Mesrine.

Vincent Cassel, castigator a patru premii pentru cel mai bun actor ( ,,Cesar Awards”, ,,Lumiere Awards”, ,,Tokyo International Film Festival”, ,,Etoiles d’Or”) vine de aceasta data in interpretarea unuia dintre criminalii ramasi in mentalul colectiv al Frantei ca ,,omul celor 1000 de fete”. Titratul actor reuseste in aceasta ecranizare cel mai bun rol al carierei sale. Prin intensitatea pe care o creeaza in jurul personajului, abilitatea de a jongla cu emotii complexe si contradictorii, precum si dexteritatea fizica, Cassel a portretizat cu maiestrie tóate fetele legendarului criminal, in Inamicul Public Numarul 1.

Dupa 9 luni de filmari consecutive, majoritatea scenelor fiind fílmate chiar in locurile in care a trait Jacques Mesrine, Inamicul Public Numarul 1 surprinde magistral viata si deciziile unui personaj ambiguu, mereu intr-o continua metamorfoza, dar care si-a asumat pana la capat deciziile si consecintele faptelor sale, indiferent de caracterul acestora. Intors acasa din Razboiul de Independenta Algerian, Jacques Mesrine este nevoit sa treaca de cealalta parte a legii pentru a se evidentia din multime. Decis sa isi ia soarta in propriile maini se alatura lui Guido (Gerard Depardieu), valorificandu-si sangele rece si stapanirea de sine in jafuri ármate si furturi. Mereu cu politia pe urme, viata sa devine o alternanta de izbucniri nervoase si incercari esuate de integrare sociala si de intemeiere a unei familii.

In regia lui Jean-Francois Richet (,,All About Love”/,,De l’Amour”), Inamicul Public Numarul 1 este un thriller psihologic fascinant din care nu lipsesc adrenalina urmaririlor politiste sau trairile intense ale unui om, care pare sa stie, instinctiv, cum se va termina totul.

Inamicul Public Numarul 1, distribuit de catre Pro Video, poate fi achizitionat din toate centrele comerciale si magazinele de specialitate, precum si de pe site-ul www.provideo.ro.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza