Reteaua de socializare, marele castigator al Globurilor de Aur 2011, se lanseaza pe Blu-ray si DVD

Cu patru premii in palmares la gala Globurilor de Aur 2011 si cu opt nominalizari la premiile Oscar, The Social Network/ Reteaua de socializare a devenit cu siguranta unul dintre filmele favorite ale anului 2010.

Din cand in cand apare un om care va zgudui o epoca, iar in secolul vitezei si al internetului, acesta a fost Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), cel care a stat la baza aparitiei retelei de socializare Facebook. In anul 2003, un student de la Harvard deceptionat in dragoste va inventa site-ul Facemash, care continea informatii despre toate fetele din campus, dar incalca in acelasi timp in mod grav regulile de confidentialitate. Reteaua nu va rezista pentru mult timp, dar va constitui structura de baza a ceea ce se va transforma in curand in thefacebook.com, care va depasi granitele Harvard si va deveni un adevarat fenomen. Succesul rapid l-a tranformat pe Mark in cel mai tanar miliardar dar i-a adus si un proces complicat cu o serie de oameni implicati in proiect: Eduardo Severin (Andrew Garfield), cel mai bun prieten al lui Mark si primul finantator al proiectului, Sean Parker (Justin Timberlake), cel care a dus investitia catre oamenii de afaceri din Sillicon Valley, precum si gemenii Winklevoss, care sustineau ca ideea a fost de fapt a lor.

Filmul Reteaua de socializare prezinta astfel o abordare multipla asupra aparitiei si dezvoltarii celei mai de succes platforme de socializare din ziua de azi. In regia lui David Fincher si dupa un scenariu de Aaron Sorkin productia a atras atentia atat prin actualitatea subiectului, dar mai ales prin amploarea sociala a fenomenului.

Despre cum a aparut ideea filmului, dar si alte detalii din spatele camerelor de filmat le puteti afla urmarind elementele bonus de pe DVD si Blu-ray: Comentariu audio cu David Fincher; Comentariu audio cu Aaron Sorkin si distributia; Ideea de a face un film despre Facebook – Un documentar de lung metraj in patru parti; David Fincher si Jeff Cronenweth despre vizualuri; Angus Wall, Kirk Baxter si Ren Klyce despre editarea filmului; Trent Reznor, Atticus Ross si David Fincher despre alegerea coloanei sonore; Camera VIP  a lui Ruby Skye: filmarea scenei din club; Primul draft al lui Reznor; Swarmatron.

Un produs marca Sony Pictures Home Entertainment si distribuit de catre Pro Video, Reteaua de socializare poate fi achizitionat din toate centrele comerciale si magazinele de specialitate, precum si de pe site-ul www.provideo.ro, in format DVD sau Bu-ray.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
2 comentarii
  1. Reteaua de socializare si Inception sunt cele mai bune filme ale anului 2010

  2. Adi says:

    L-am achizitionat pe suport Blu-Ray! filmul este foarte bun.calitatea imaginii cat si a sunetului sunt extraordinare :X

Comenteaza