Ryan Gosling – Freedom is such a gift

Copilarie

Ryan Thomas Gosling
s-a nascut in Canada in ziua de 12 noiembrie 1980, fiind cel de-al doilea copil al cuplului Thomas si Donna Gosling. Pentru ca se implica in certuri si batai cu colegii sai de la scoala, mama lui Ryan a decis sa renunte la slujba si sa-i ofere acasa educatia de care acesta avea nevoie. A urmat apoi cursurile Cornwall Collegiate and Vocational High School in Cornwall, unde s-a facut remarcat datorita talentului de actor. Familia Gosling s-a mutat ulterior in Burlington, Ontario, unde Ryan s-a inscris la liceul Lester B. Pearson High School. Fiind pasionat de muzica si de actorie, Ryan obisnuia sa cante alaturi de sora lui, Mandi, la diferite concursuri pentru amatori. In ianuarie 1993 a participat la un casting pentru serialul The Mickey Mouse Club, de unde a fost ales dintre 17.000 de tineri aspiranti. A aparut in serial doi ani, timp in care a locuit impreuna cu familia lui Justin Timberlake.

Cariera

Desi nu a urmat niciun curs de actorie, Gosling a continuat sa apara in diferite seriale TV precum Breaker High (1997) sau Young Hercules (1998). A trecut la rolurile pe marile ecrane odata cu productiile Remember the Titans / Titanii (2001) alaturi de Denzel Washington, Murder by Numbers / Minti Periculoase (2002) cu Sandra Bullock si drama The United States of Leland (2003). A atras atentia criticilor de film odata cu rolul de tanar evreu neo-nazist in controversatul film The Believer (2001), care a castigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance 2001. Insa filmul care i-a adus celebritatea pe plan mondial a fost The Notebook / Jurnalul (2004), unde a avut-o ca partenera pe frumoasa Rachel McAdams.

Filmografia sa cuprinde si drama Stay / Ramai cu noi (2005), Half Nelson / Singuratate in doi (2006) – rol care i-a adus prima nominalizare la Premiile Oscar, comedia Lars and the Real Girl (2007), thriller-ul Fracture / Ruptura (2007) alaturi de Anthony Hopkins si drama The Good Heart / O inima buna (2009). Cele mai recente filme ale lui Gosling sunt Blue Valentine (2010) cu Michelle Williams, All Good Things (2010) unde o are ca partenera pe Kirsten Dunst, drama The Ides of March / Ziua tradatorilor (2011) alaturi de George Clooney, Drive / Cursa (2011) si comedia Crazy, Stupid, Love / A naibii dragoste (2011) unde joaca impreuna cu Julianne Moore, Marisa Tomei si Steve Carell.

Viata personala

Ryan a avut o relatie cu Sandra Bullock in anul 2001, dar cei doi s-au despartit in 2002. In timpul filmarilor pentru The Notebook / Jurnalul, Ryan Gosling si Rachel McAdams s-au indragostit si au format un cuplu in perioada 2004 – 2008. A mai avut relatii cu actritele Jaime Murray, Blake Lively si Casey LaBow.

Trivia

La scoala, porecla lui Ryan era Trouble. Pentru a se pregati pentru rolul Noah din The Notebook / Jurnalul , Ryan a construit singur masa de bucatarie din film. Este un talentat chitarist de jazz, iar trupa lui se numeste Dead Man’s Bones.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza