Sam Worthington: “I didn’t set out to be famous”

Copilarie

Samuel Henry J. Worthington s-a nascut pe 2 august 1976 in Anglia. La doar 6 luni, parintii lui au decis sa se mute in Australia, unde actorul a crescut si si-a inceput cariera cinematografica. Tanarul Sam a urmat cursurile de arta dramatica ale unei prestigioase scoli australiene, insa nu a reusit sa le absolveasca. Dezamagit de nereusita sa, tatal actorului i-a dat 400 de rolari si l-a trimis intr-un oras departe de casa, unde trebuia sa inceapa o noua viata si sa invete sa-si castige singur existenta. Dupa tot felul de slujbe in domeniul constructiilor, a reusit sa obtina o bursa de studii la Institutul National de Arta Dramatica, pe care a si absolvit-o.

Cariera

Dupa cateva roluri in piese de teatru, cariera internationala a actorului a inceput cu filmul The Great Raid din 2005. In 2007, a continuat cu rolul principal din Rogue/ Colti. Celebritatea a venit odata superbul film, Avatar, regizat de James Cameron, in care Worthington a avut rolul principal. Terminator: Salvation/ Terminator Salvarea a fost urmatorul sau success, care i-a castigat si mai multa popularitate.

In 2010, Sam si-a castigat titulatura de actor de actiune obtinand rolul semizeului Perseu intr-o distributie de exceptie din care mai fac parte si Liam Neeson sau Ralph Fiennes. In 2012, este politist condamnat pentru furt in filmul Man on a Ledge/ Dreptate la inaltime, dar isi reia si rolul in continuarea celebrei serii, Wrath of the Titans/ Furia Titanilor.

Viata personala

Un actor extrem de discret, Sam Worthington isi pastreaza secreta viata privata. In ciuda multor informatii speculate de presa, actorul nu a confirmat niciun zvon si nu s-a implicat in niciun scandal mediatic.

In prezent, actorul se afla intr-o relatie cu Natalie Mark, pe care a cunoscut-o cand aceasta a inceput sa lucreze pentru firma de management detinuta de Sam in Aurstralia.

Trivia

A pierdut rolul de James Bond in Casino Royale in fata lui Daniel Craig.

La sfarsitul anului 2010 revista americana The Hollywood Reporter l-a considerat pe Sam Worthington unul dintre noii actori cu mare potential de a cuceri lumea cinematografiei.

Pana sa obtina rolul din Avatar, australianul a marturisit ca locuia in propria masina. Abia dupa finalizarea auditiilor si inceperea filmarilor si-a gasit o locuinta in care s-a mutat.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza