Top 5 musical-uri pe DVD

Cu greutate incerc sa imi gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie cu acuratete cele mai bune 5 “musical-uri” pe care le-am vazut pana in prezent. Greutatea de exprimare izvoraste din tensiunea diminuata a intrigii, din lipsa de actiune si teatralitate a filmului. Atunci cand emotiile se bazeaza pe muzica si dans, jocul actoricesc este umbrit. Si cum sunt un antitalent atat la cantat cat si la dansat, nu-mi ramane decat sa va recomand filmele care m-au marcat sau mi-au schimbat starea de spirit.

5. Cantand in ploaie este unul dintre filmele clasice care au cucerit generatii la rand. Indraznesc sa fortez nota si sa spun ca acesta este primul proiect cinematografic ce a dat sens termenului de “musical”. Varianta lansata pe DVD incearca sa aduca filmul original mai aproape de vremurile noastre lucrand la claritatea imaginii si a sunetului. Povestea filmului descrie felul in care viata unor actori se schimba atunci cand se cunosc pe platourile de filmare si se indragostesc sub o umbrela colorata, cu multa ploaie si muzica.
4. Adaptare a unui musical de success de pe Broadway, Rock pentru totdeauna abordeaza universul musical intr-o maniera nonconformista si plina de independenta. Un suflu proaspat, rock clasic reinterpretat si actori celebri in ipostaze inedite… acestea sunt ingradientele unei comedii spumoase menite sa reinventeze conceptul clasic despre filmele musical. Distributia filmului Rock pentru totdeauna ii numara pe Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Malin Akerman, Mary J. Blige, Alec Baldwin si Tom Cruise.

3. Un pinguin imperial foloseste muzica pentru a da frumoase lectii de prietenie, familie si ocrotirea mediului inconjurator. Daca in prima parte, micul Mumble invata ca este special si are un talent unic pentru orice pinguin, in cea de-a doua parte eroul nostru este deja tatic si trebuie sa-si ajute fiul sa resolve aceeasi problema a adapatarii si integrarii in sociatate. Melodii clasice, dar si hit-uri nou noute sunt interpretate intr-un stil fermecator de Elijah Wood, Robin Williams, Pink, Matt Damon si Brad Pitt. Taramurile inghetate din Antarctica se topesc sub pasii de step si trilurile incantotoarelor personeje pe care le puteti vedea in Happy Feet 1 si 2, acum pe DVD.

2. Muzica a reusit intotdeauna sa motiveze si sa inspire oamenii, sa ii faca fericiti, sa le insufle dragoste si sa le justifice existenta. Noua generatie de tineri se gaseste intr-o lume aflata in tranzitie, intr-o societate in care nu reusesc sa isi mai gaseasca locul si prea putini se integreaza prin ceea ce ii pasioneaza. Dansul Strazii surprinde exact spiritul adolescentilor cu multa energie si timp liber, ce dovedesc ca strada poate crea si modele, nu doar infractori. Dansul inseamna libertate, energie, forta, optimism si un stil de viata. Cu o muzica nonconformista si ritmuri alerte de rap si hip hop, filmul Dansul Strazii dezvolta cultura colorata de cartier, ambitiile tinerilor si dorinta lor de a fi mereu cei mai buni.

1. In pasi de dans pe muzica de strada, protagonistii filmului Step Up Revolution (Dansul Dragostei 4) vor sa-si salveze cartierul de la demolare si sa demostreze ca pot si cei mai originali si inspirati dansatori din toate timpurile.  Mai multi tineri dintr-un carter latin formeaza trupa de dansatori “The Mob”, o gasca de rebeli care organizeaza momente de dans modern in cele mai neobisnuite si nepotrivite locuri. Rezultatul este un spectacol impresionant, o miscare de trupe fara precedent si un singur vis: acela de a face o schimbare. Visul devine motivatie, motivatia devine scop, iar scopul se transforma in realitate. Frumosi, indragostiti si foarte talentati, protagonistii filmului Dansul Dragostei ne aratata pot sa faca muzica si dansul cu adevarat.

Share and Enjoy:
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • MySpace
Un comentariu
 1. Alex says:

  Din punctul meu de vedere filmele cu dansuri nu sunt filme muzicale. Un musical e un film in care canta actorii. Top 5 la musicaluri din pct meu de vedere e:
  1. Rock of ages
  2 The phantom of the opera (2004)
  3. Mamma mia
  4. Burlesque
  5. Moulin rouge
  Astept cu nerabdare Mizerabilii. Problema e ca din decembrie au mutat premiera la sfarsitul lui ianuarie.

Comenteaza