Totul despre sex se reinventeaza in Abu Dhabi

Regie: Michael Patrick King

Actori: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Chris Noth, Miley Cyrus, Penélope Cruz

Titlu original: Sex and the City 2
Dupa succesul primei parti, Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) si Miranda (Cynthia Nixon) se reinventeaza in sequel-ul Totul despre sex 2 / Sex and the City 2 – o experienta de vis in Abu Dhabi. Cele patru prietene sunt cu un pas mai aproape da varsta a doua, ceea ce pentru unele este o lovitura grea, iar pentru altele este o perioada de implinire. Cea de-a doua parte a filmului garanteaza mai multe scene comice, mai mult glamour, o incursiune printre frumusetile Pamantului si mai multa prietenie.

Problemele varstei a doua…

Actiunea din Totul despre sex 2 / Sex and the City 2 se petrece la doi ani dupa intamplarile din primul lungmetraj, cand criza pare sa fie cuvantul de ordine. Carrie este casatorita cu Big, dar trec prin prima criza matrimoniala si decid ca o noapte pe saptamana sa o petreaca separat. Samantha incepe sa urmeze tratamente ciudate cu tot felul de creme si pastile care sa o ajute sa-si pastreze tineretea, exact in momentul in care menopauza bate la usa. Iesita dintr-o relatie stabila, femeia se obisnuieste greu sa revina la vechile obiceiuri.

Charlotte isi angajeaza bona pentru cei mici, dar sotul ei pare si el fermecat de calitatile dadacei. Aceasta este tanara, fara inhibitii si umbla mereu fara sutien. Mda… cred ca va imaginati impactul provocat asupra sexului masculin. Insa copiii s-au atasat asa tare de ea incat decizia de a o concedia devine foarte greu de luat. Iar Miranda, puternica avocata pe care nimic nu o poate atinge, are mari probleme la locul de munca. De putin timp i s-a schimbat seful, iar comunicarea cu acesta este foarte dificila pentru ca mereu o reduce la tacere. Stresul o face sa se gandeasca serios la demisie.

Abu Dhabi, here we come!

O noua experienta le asteapta, o noua aventura le va uni si va scoate la iveala esenta caracterului sau in Totul despre sex 2 / Sex and the City 2. Samantha primeste o invitatie de a petrece un concediu de vis in cel mai luxos hotel din Abu Dhabi – Emiratele Arabe. Patronul hotelului este cel care ii lanseaza propunerea in perspectiva unei eventuale afaceri pe care ar putea-o face impreuna. Mai mult decat incantata, femeia accepta invitatia pe loc, isi ia prietenele si pleaca spre paradisul arab.

Odata ajunse la destinatie cele patru fac cunostinta cu luxul intr-o alta varianta decat cea cu care erau obisnuite in New York. Locatiile in care a avut loc filmarea iti vor taia respiratia, iar vestimentatia fetelor este absolut superba. Barbatii arabi nu sunt nici ei mai prejos! Insa pentru ele mult mai impresionanta a fost intalnirea cu femeile arabe. Dupa cum stim deja, acestea sunt obligate sa imbrace haine groase si negre la temperaturi foarte ridicate. Nu pot iesi din casa fara sa poarte hijabul, un costum care acopera tot corpul lasand la vedere doar ochii.

Insa, sub costumatia chinuitoare se afla femei frumoase, pline de creativitate si foarte feminine. De aici, fetele nostre isi dau seama ca adevarata lor personalitate nu se va schimba indiferent de obligatiile la care le supune societatea. Expulzate din Abu Dhabi, cele patru se intorc in casele lor mai hotarate ca niciodata sa ia deciziile definitorii.

Totul despre sex 2 / Sex and the City 2 este povestea redescoperirii propriei personalitati, a optimismului si a feminitatii chiar si la varsta a doua. Sarah Jessica Parker este neschimbata, intr-un rol care o caracterizeaza si care i-a sustinut intreaga cariera. Pentru mine insa, toata actiunea filmului este sustinuta de Kim Cattrall pentru toate situatiile comice pe care le-a dus la cap cu brio si pentru felul in care si-a reinventat personajul dupa ce o buna perioada de timp intrase intr-un con de umbra din cauza relatiei stabile cu fotomodelul Smith. Filmul Totul despre sex 2 / Sex and the City 2 nu s-a incheiat intr-o maniera categorica sau definitorie, ceea ce-mi da speranta ca vom avea parte si de o a treia parte.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza