Traieste legendele din Regatul bufnitelor!

Regie: Zach Snyder

Actori: Emily Barclay, Abbie Cornish, Essie Davis, Joel Edgerton, Deborra-Lee Furness, Anthony LaPaglia, Helen Mirren

Titlu original: Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole
Zach Snyder este un regizor complex. La un moment dat se lupta cu zombiile din Dawn of the Dead/ Dimineata mortii, apoi porneste un razboi memorabil in 300/ 300, Eroii de la Termopile, dupa care imprastie misterul in Watchmen/ Cei ce vegheaza. Iar acum, ca din senin, avem parte de Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor, o animatie nu tocmai recomandata celor mici, dar cu un mesaj extrem de emotionant. Relatat intr-o maniera clasica pe o structura fantastica de genul aventurilor din anii ’80, filmul spune povestea unor bufnite adolescente care cauta regatul ascuns al bufnitelor-gardiene pentru a le cere ajutorul in apararea familiilor lor de maleficul grup Pure Ones.

Bufnitele curioase pornesc pe drumul curajului

Filmul este presarat cu momente de actiune trepidanta, personaje amuzante, raufacatori implacabili, eroi nobili si idealistul protagonist, Soren (Jim Sturgess). Este trist insa faptul ca animatia este pe alocuri prea statica si se desfasoara pe un singur fir epic constant. Lipsa de dinamism este totusi compensata de efectele speciale incredibile, peisajele si coloristica desavarsite. Daca Povestea jucariilor 3/ Toy story 3 este cea mai buna animatie a anului 2010 din punct de vedere al povestii, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor are o imagine atat de bine construita incat poate fi declarat cu usurinta animatia anului cu cel mai bun vizual. Arata incredibil de realistic.

Snyder continua sa demonstreze ca este un regizor progresist, hotarat sa atinga perfectiunea. Cu fiecare film realizat isi imbunatateste stilul, isi consolideaza nivelul structural si adauga tot mai multe emotii povestilor sale. Momentan, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor este cea mai inteligenta realizare a sa, insa cu siguranta nu ultima.

Animatia si bonusurile in HD

Animatia Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor se lanseaza pe Blu-ray si DVD impreuna cu o serie de elemente bonus, printre care si un nou scurt metraj de 3 minute de la Looney Tunes – Fur of Flying. Filmul vine si cu bonusuri exclusive pe Blu-ray cu ar fi Maximum Kid Mode – Exploreaza lumea din Ga’Hoole: Soren te ghideazaprin film si-ti arata cele mai interesante povesti din Imparatia Bufnitelor. Doua concursuri amuzante, Armor Up with Soren and Englantine si Match the Owl Treats.

Fiecare personaj din animatie este realizat in detaliu, frumusetea acestora fiind redata impecabil de imaginea HD a filmului pe Blu-ray. Indiferent ca este vorba de DVD sau Blu-ray, redarea filmului este impecabila, ceea ce compenseaza pentru lipsa elementelor 3D din cinematrograf.

Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor este un film ideal pentru intreaga familie, cu un mesaj puternic si patrunzator: Trebuie sa ocrotim natura!

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza