Calatorie spre centrul Pamantului

Regie: Eric Brevig

Actori: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem

Titlu orginal: Journey to the Center of the Earth

Cumpara filmul pe DVD de aici.

Iata o noua aparitie pe DVD care nu trebuie ratata! Nu va asteptati sa fie 3D, dar asteptati-va la o calitate
superioara a imaginii si la aproape 100 de minute de distractie. Pentru mine a fost extrem de amuzant. Oricum eu sunt mare fana Brendan Fraser de pe vremea “Mumiei”, asa ca primul plus al acestui film vine de la protagonistul amintit mai devreme.

Povestea filmului este una fascinanta, plina de aventura si neasteptat. Profesorului Trevor Anderson, cercetator in geologie, ii merge din ce in ce mai rau la locul de munca: descoperirile importante intarzie sa apara, motiv pentru care fondurile alocate laboratorului sau sunt din ce in ce mai reduse, iar presiunile superiorilor din ce in ce mai mari. Cam la atat se rezuma viata lui Trevor….aaa si la dezordinea din jurul lui, pe care reuseste sa o intretina cu succes. Partea palpitanta incepe abia atunci cand nepotul lui, Sean (Josh Hutcherson), ramane o perioada in grija lui, iar Trevor sa straduieste sa-i intre in gratii, facand pe caraghiosul si chiar intrand in situatii penibile.

Acesta intra in posesia obiectelor de cercetare ale fratelui sau Max (disparut de ceva vreme), printre care se afla si cartea lui Jules Verne, “Calatorie spre centrul Pamantului”. In afara de titlu, singura legatura a filmului cu cartea este data de uimitoarele descoperiri pe care profesorul le face rasfoind-o. Cateva indicii notate in paginile volumului, il fac pe Trevor sa creada ca fratele sau era pe punctul de a face o mare descoperire. Cu mult elan, Trevor preia misiunea fratelui si pleaca in Islanda, pentru a descoperi o lume ascunsa nu se stie exact unde.

Bineinteles ca misiunea de explorare nu putea incepe fara participarea frumoasei domnisoare, in acest caz reprezentata de Hannah (Anita Briem), ghidul turistic din zona, de asemenea pasionata de scrierile lui Jules Verne.

Microlumea pe care cei trei o gasesc sub scoarta Pamantului este mult mai pura, mai colorata si mai frumoasa decat la suprafata, dar, in acelasi timp, extrem de periculoasa si de instabila. Dupa o serie de cercetari si peripetii, aventurierii realizeaza ca trebuie sa iasa urgent la suprafata alftfel risca sa moara sufocati de o caldura care continua sa creasca de la ora la ora.

Pana la urma, cea mai mare realizare a profesorului nu a fost sa gaseasca lumea ascunsa in centrul Pamantului, ci sa gaseasca o modalitate de a iesi de acolo nevatamat.

Lumea din adancuri este construita atat din elemente reale, veridice, cat si din elemente fantastice care fac deliciul acestui film de familie. Pasarele de un albastru fosforescent care ii ghideaza pe drumul spre iesire, dinozaurul pradator si marea involburata plina de piranha uriasi, toate sunt obiectivele unui itinerar fantastic care ar trebui bifat de fiecare cercetator impatimit al fenomenelor inexplicabile din jurul nostru.

Intreaga actiune se petrece destul de rapid. Protagonistii dau peste lucruri inedite, dar nu apuca sa poposeasca asupra lor, atitudini se schimba si relatii se incheaga intr-un mod coerent, dar accelerat, iar descoperirea fulminanta a vietii din centrul pamantului se incheie cu o iesire la fel de fulminanta din ea. Toate aceste lucruri ma fac sa cred ca va exista si o continuare a filmului.

Nu m-ar mira aparitia celei de-a doua parti, daca fac o paralela cu trilogia “Mumia”. Ambele filme sunt aventuri fantastice, actiunea se petrece in mare parte sub pamant in ambele cazuri, iar Brendan Fraser este mai intai arheolog si apoi geolog. Se leaga, nu?

Asadar, cum vedeti voi o continuare a “Calatoriei spre centrul Pamantului”?

Postat de Madi

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza