Natalie Portman in postura de Cealalta femeie

Regie: Don Roos

Actori: Natalie Portman, Scott Cohen, Lisa Kudrow, Charlie Tahan, Lauren Ambrose, Michael Cristofer, Debra Monk

Titlu original: Love and Other Impossible Pursuits/ The Other Woman

Cea mai mare trauma in viata unei familii este moartea brusca si neasteptata a propriului copil. Poate crea blocaje mari intre soti atat din punct de vedere comunicational cat si intim, iar pentru mama momentul poate nu va fi depasit niciodata. Ideea este cat se poate de reala si exemplificata magnific de drama Cealalta femeie, o ecranizare a cartii Love and Other Impossible Pursuits de Ayelet Waldman. Scenaristul si regizorul Don Roos reuseste sa compuna o poveste brutal de reala pe care o indulceste cu cateva schimburi de replici amuzante intre personaje.

Incurcata cu un barbat insurat

Emilia (Natalie Portman), absolventa a facultatii de drept de la Harvard, obtine o slujba buna la o prestigioasa firma unde Jack (Scott Cohen) este un avocat de succes. In ciuda faptului ca acesta este casatorit si are un copil, cei doi se indragostesc si incep o aventura. Cand femeia ramane insarcinata, Jack isi paraseste sotia (Lisa Kudrow). Evident ca fiul acestuia nu este de acord cu decizia tatalui si nici nu este dispus sa accepte o alta femeie pe post de mama. Asadar, dispretul fata de Emilia vine automat si dorinta de a scapa de ea cu orice chip ii acapareaza toata atentia.

Cu toate aceste probleme, Emilia mai primeste o lovitura dureroasa atunci cand fiica ei de numai trei zile moare din cauza unor probleme medicale. Durerea pierderii este pentru Emilia foarte greu de suportat, aproape inexplicabila in cuvinte, iar singuratatea pare a fi singura alinare a femeii. Se simte pedepsita crunt pentru ca a indraznit sa iubeasca un barbat insurat si sa isi construiasca o familie alaturi de el.

Pentru un nou inceput

Moarte fiicei lor aduce probleme mari in casnicia recent inceputa. In plus, femeia nu reuseste sa fie acceptata de societate, mamele de la scoala fiului vitreg judecand-o aspru si considerand-o o femeie de moravuri usoare. Viata nu ii este deloc usurata de cei din jur, iar ea isi descarca frustrarile pe singurul om dispus sa o asculte – pe sotul ei.

Pe langa luptele de acasa si din oras, tanara trebuie sa suporte si amestecul constant al fostei sotii in viata lor. Dorind sa detina controlul mereu, femeia parasita nu poate trece peste abandonul sotului. Problemele par sa nu se mai termine pentru ca Emilia ajunge in postura tatalui sau care si-a parasit familia pentru o prostituata.

Cealalta femeie/ Love and Other Impossible Pursiuts construieste un profil purternic al femeii suferinde. Emilia petrece foarte mult timp incercand sa se puna pe picioare si sa reintre in ritmul normal al vietii. Dar nimeni nu poate sta singur si ascuns o eternitate. Un nou inceput este singura salvare!

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza