Robert Pattinson este Bel Ami

Regie: Nick Ormerod

Actori: Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci, Kristin Scott Thomas

Titlu original: Bel Ami
Ecranizare a romanului omonim scris de Guy de Maupassant, Bel Ami este o drama fascinanta despre influenta, dragoste si slabiciune umana, cum nu am mai vazut de mult timp. Daca in prezent, femeile sunt cele care obisnuiesc sa se foloseasca de farmecul personal pentru a obtine mai usor ceea ce isi doresc, filmul ne prezinta secolul al XIX-lea intr-o noua ipostaza in care femeile devin arma puterii, iar barbatii elementul de executie. Seductie, intriga, aventuri si mandrii sunt doar cateva din trairile umane exploatate de o pleiada de actori exceptionali.

Un viitor lipsit de scrupule

Georges Duroy (Robert Pattinson) este un tanar pe cat de atragator pe atat de sarac. Abia scapat din ghiarele razboiului, Georges ajunge in Paris fara niciun ban in buzunar, fara nicio perspectiva, dar cu marea ambitie de a escalada rapid scara sociala. Norocul ii surade atunci cand un coleg de armata il intalneste si il recomanda pentru angajare la cel mai influent cotidian din oras.

De aici tanarul incepe incet sa frecventeze cercurile sociale influente, sa cunoasca diversi politicieni, dar descopera si felul in care sotiile acestora le influenteaza categoric deciziile. Astfel, Georges ajunge sa o cucereasca cu usurinta pe Clotilde (Christina Ricci), sotia unuia dintre cei mai influenti politicieni francezi. Povestea de dragoste se consuma frumos si in liniste. Georges primeste un apartament cochet in care sa isi intampine amanta si un venit stabil care sa-i permita sa nu-si mai faca probleme pentru ziua de maine.

Daca intr-ale dragostei tanarul este experimentat, lipsa unor maniere stapanite bine este evidenta, caci barbatii il resping din cercul lor de discutii. Georges nu se lasa invins si loveste cu o noua cucerire: vaduva Madeleine Forestier (Uma Thurman). Cea mai inteligenta miscare este un pact cu Madeleine, care nu poate ramane vaduva pentru ca si-ar pierde pozitia sociala detinuta si care il priveste pe Georges ca pe un ucenic dornic de invatare si putere.

Lipsa de diplomatie si eleganta a lui Georges il aduce din ce in ce mai aproape de marginea prapastiei. Madeleine il paraseste rapid, isi pierde locul de munca si se reintoarce in camara plina de gandaci, pe care o ura atat de mult.

O miscare inteligenta

Pornit de jos, ajuns in varful piramidei si strivit de caderea de la inaltime, Georges pune la cale planul suprem, care ii va garanta pozitia sociala dorita pentru totdeauna.

Personajul Georges Duroy este unul extrem de complex, plin de virtuti si defecte in acelasi timp. Daca ambitia este singurul sau ghid, mustrarile de constiinta si bunele intentii nu lipsesc. Personalitatea personajului este un amalgam de pasiune, minciuni, dorinte si contradictii. Cu toate acestea, actorul Robert Pattinson reuseste sa il reduca la nivelul unui mediocru avid de putere cu rare momente de sclipire.

In contrast, superbele actrite Christina Ricci, Uma Thurman si Kristin Scott Thomas cladesc actiunea si dau sens emotiilor nascute. Fiecare dintre ele isi evidentiaza propria poveste, fara sa neglijeze personajul masculin central al povestii.

Bel Ami se bazeaza pe in principal pe interpretarea actorilor, consolidand astfel o poveste ce nu trebuie ratata.

http://www.provideo.ro/Catalogs/Actors/Kristin-Scott-Thomas/725a.aspx
Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Un comentariu
  1. ClaroCafe says:

    Filmul este ok, de epoca. Actorii sunt ok, dar lipseste ceva, nu stiu… Nu e destul de incitant. Poate subiectul e problema.

Comenteaza