Top filme cu si despre cei mai duri gangsteri

joe_pesci1

Fata necunoscuta a strazilor. Mirosul banilor murdari. Crime nemiloase si victime fara nicio sansa. Afaceri murdare si oameni fara scrupule. Integritate indoielnica si principii impuse. Toate acestea sunt caracteristici definitorii ale gangsterilor ce conduc lumea nevazuta a civilizatiei. E Mafia prezenta in orice colt al lumii. Sunt jocuri la nivel inalt pe care suntem curiosi sa le cunoastem, dar din care nu am vrea sa facem parte niciodata. Sunt bandele despre care nu stim nimic si despre care ne facem o idee doar din filme. Si, in final, sunt filmele devenite legende pentru indrazneala, dinamismul si veridicitatea cu care prezinta lumea acestor capi criminali.
Acum, gandindu-ma la The Godfather (Nasul) din 1972, in regia lui Coppola, avandu-I ca protagonisti pe Marlon Brando si Al Pacino, parca restul filmelor cu acelasi subiect palesc. Asadar, considerand Nasul ca punct de reper, am sa prezint in continuare cateva din filmele cu gangsteri care au reusit sa-mi dea fiori:

1.

Goodfellas (Baieti buni) este inspirat din fapte reale si regizat de Martin Scorsese. In rolurile gangsterilor din centrul actiunii se afla actorii Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci. Ray Liotta, novice in tainele “gangster-ismului” atat ca personaj cat si ca actor, viseaza sa fie bogat si sa conduca lumea. Naiv si visator, acesta se aliaza cu veteranii si mult mai exerimentatii Jimmy Conway (Robert de Niro) si Tommy de Vito (Joe Pesci) si reusesc sa dea cele mai mari jafuri din regiune, devenind lideri in mafia locala. Daca vor aparea probleme in paradisul trio-ului, asta ramane sa aflati vizionand filmul.

Cumpara filmul pe DVD de aici.

2.

Once Upon a Time in America (A fost odata in America) ne da din nou intalnire cu Robert de Niro in rol de gangster. Filmul nu prezinta doar viata si omogenitatea unui grup de mafioti evrei, ci si dualitatea personalitatii unuia dintre membrii. David „Noodles” Aaronson (de Niro) este un criminal salbatic si neindurator, dar iubitor si cald in acelasi timp. Conflictul firii sale il constituie Deborah, femeia pe care o iubeste si care incearca sa il schimbe. Poziitia pe care o ocupa in cadrul grupul nu ii permite vreo slabiciune, pe cand iubirea pentru Deborah ii refuza orice urma de violenta. Niciodata nu am inteles de ce baietii rai trebuie sa fie si misogini!

Cumpara filmul pe DVD de aici.

3.

Bonnie and Clyde (Bonnie si Clyde). Cu totii cunoastem celebra poveste a cuplului de jefuitori Bonnie si Clyde, dupa care s-au facut mai multe versiuni de filme si videoclipuri. Varianta originala, aparuta in 1967, avandu-i ca protagonisti pe Warren Beatty si Faye Dunaway, a devenit un adevarat fenomen. Si totusi, baietii rai nu sunt intotdeauna misogini, exceptia fiind chiar Clyde, dar plictiseala e mereu nociva, dupa cum demonsreaza Bonnie. Comparatiile cu cei doi gangsteri total independenti nu inceteaza nici astazi.

Cumpara filmul pe DVD de aici.

4.

Mean Streets (Crimele din Mica Italie) il aduce din nou in prim plan pe faimosul Robert de Niro, care face si de data aceasta echipa exploziva cu alti doi actori desavarsiti – Harvey Keitel si David Proval. Viitorul e asigurat pentru Tony si Michael, care conduc un intreg cartier, prin tocmelile din baruri si manevrarea unor afaceri ilegale pe strazile raufamate ale Micii Italii din New York. Pentru Charlie viitorul este mult mai incert si intunecat. Probabil ca e prea amabil ca sa aiba succes. Este indragostit de o tanara cu care unchiul lui nu este de acord din cauza epilepsiei de care sufera. In acelasi timp, nu este de acord nici cu prietenul sau cel mai bun, Johnny Boy, un psihopat care isi baga toate cunostintele in probleme deoarece nu prea face diferenta intre bine si rau. O incercare esuata de a evada ii implica pe toti intr-o incaierare care s-ar putea sa le “asigure” viitorul.

Cumpara filmul pe DVD de aici.

5.

RocknRolla este dovada indubitabila ca filmele cu gangsteri sunt inca la moda si, in acelasi timp, ca legea mafiota inca mai domina strazile. Regizorul Guy Ritchie, ajutat de “gangster-actorii” Gerard Butler si Tom Wilkinson construiesc imaginea unei societati moderne si luxoase, condusa de aceleasi clasica ambitie extrema si familiara sete de razbunare. In scena mai intra si o contabila rece si calculata (Thandie Newton), un cantaret care o face pe disparutul pentru a spori vanzarile discurilor sale, doi aspiranti la statutul de mogul al industriei muzicale (Jeremy Piven si Chris Bridges), un tablou lipsa si totul este RocknRolla. Iata un film provocator, o poveste de sex, mafioti si rock’n'roll care va va da pe spate!

DVD si Blu-Ray in curand pe www.provideo.ro.

Acesti sunt cei cinci pasi de luat in considerare pentru a deveni cel mai de temut gangster. 1. In primul rand trebuie sa te preocupe banii . 2. Apoi trebuie sa lucrezi la personalitate. 3. Nu neglija insa iubirea! 4. Tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape! 5. Trebuie sa fii bine informat, dar si mai bine inarmat.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
Comenteaza