Vince Vaughn – “Imaginatia este cel mai important atu al unui actor”

couplesretreat003Copilarie:

Vincent Anthony Vaughn s-a nascut in Minneapolis, Minnesota, insa a copilarit in Buffalo Grove, Illinois. Tatal sau lucra in vanzari, iar mama sa a fost numita la un moment dat, de revista Bloomberg Wealth Manager, unul dintre cei mai buni brokeri din SUA. In 1991, parintii lui au divortat. Vince Vaughn are doua surori mai mari, Victoria si Valeri. In adolescenta marile lui pasiuni au fost fotbalul american si wrestlingul, sporturi pe care le-a si practicat. Cu toate ca si-a manifestat interesul fata de actorie inca de la o varsta frageda, Vince Vaughn a inceput s-o vada ca pe o profesie abia in 1987, in urma unui accident de masina care i-a diminuat considerabil sansele la o cariera sportiva.

Cariera:

Primul sau rol de lungmetraj, in filmul „Ruby” (1993), avea sa treaca neobservat. Acest insucces a avut insa si o parte buna: Vince Vaughn s-a imprietenit cu actorul si scenaristul Jon Favreau, care l-a inclus in lungmetrajul pe care il scrisese, „Swingers” (1996). Chiar daca Vaughn a ales sa joace in film mai mult din amicitie, miscarea s-a dovedit a fi decisiva pentru cariera sa. Steven Spielberg i-a apreciat prestatia si l-a distribuit in „The Lost World: Jurassic Park” (1997). A fost productia care i-a conferit actorului expunerea pe care si-o dorea inca din prima zi in care a pus piciorul in Hollywood. De aici incolo, Vince Vaughn si-a putut permite sa fie mult mai selectiv cu filmele in care avea sa joace: „A Cool, Dry Place”, „Return to Paradise” sau remake-ul clasicului „Psycho”, toate lansate in 1998.

Four ChristmasesDar Vince Vaughn pe care il stim noi este un irezistibil actor de comedie. Or, productiile mentionate mai sus se incadreaza mai degraba in alte genuri, de la drama la thriller. Abia in 2003, dupa succesul obtinut de „Old School”, in care a jucat alaturi de Luke Wilson si Will Ferrel rolul unui familist in cautarea aventurilor din timpul studentiei, Vaughn a inceput sa fie privit ca un star hollywoodian veritabil si sa fie preferatul studiourilor pentru comediile romantice. In 2004 a fost protagonistul filmelor „Starsky & Hutch” alaturi de Ben Stiller si „Dodgeball”, pentru ca un an mai tarziu sa joace un afemeiat convins in succesul de box-office „The Wedding Crashers”. „The Break-up” (2006) i-a adus o partenera pe masura: Jennifer Aniston, una dintre cele mai bine cotate actrite ale momentului. Dupa ce l-a interpretat pe nelegiuitul frate al lui Mos Craciun in „Fred Claus” (2007), Vaughn a facut o mica pauza de la comedie pentru un rol mai dificil in filmul biografic „Into the Wild”, pelicula primita foarte bine de critici. Cele mai recente productii il readuc la rolurile care l-au consacrat: in comedia romantica „Four Christmases” (2008) traieste alaturi de Rheese Witherspoon experienta unui Craciun nebunesc, iar in „Couples Retreat” (2009) se vede nevoit sa participe, fara voia lui, la terapie de cuplu pe o insula tropicala.

normal_breakup014Viata personala:

Vince Vaughn a intrat in vizorul tabloidelor in 2005 datorita relatiei sale cu Jennifer Aniston, inceputa dupa ce actrita se despartise de Brad Pitt. Relatia lor a fost mediatizata excesiv si inconjurata de o multime de zvonuri, precum acela ca cei doi planuiau la un moment dat sa se mute in Australia si sa se logodeasca. Vince Vaughn si Jennifer Aniston s-au despartit in 2006. Inainte de Aniston, Vaughn a avut o scurta relatie cu Joey Lauren Adams, pe care a cunoscut-o in timpul filmarilor pentru „A Cool, Dry Place”. Momentan, Vince Vaughn este logodit cu canadianca Kyla Weber.

Trivia:

Vince Vaughn nu a fost un elev stralucit in liceu. De aceea, a avut grija sa fie ales sef de an. Motivul? Seful de an tine un discurs la balul de absolvire, iar daca tot este chemat sa tina discursul, atunci profesorii trebuie sa il lase sa termine liceul. Un lucru destul de ciudat pentru acest secol e ca lui Vince Vaughn nu ii plac telefoanele mobile si nici nu poseda unul. Potentialul sau pentru comedie a fost remarcat inca din 1994 de producatorii serialului „Friends”, care l-au luat in considerare pentru rolul lui Chandler. Ca dovada a notorietatii si a cotei sale foarte bune, Forbes l-a inclus in topul celor mai profitabili actori de la Hollywood, filmele sale incasand 14,75 $ pentru fiecare dolar investit.

Share and Enjoy:
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • MySpace
3 comentarii
  1. Vince Vaughn is one of the best comedians today, he is also a very good looking guy.”‘-

  2. Alfie Davies says:

    Vince Vaugn is a really tall guy coz i have seen him in person.~-”

  3. vince vaughn’s height is very impressive and he is a handsome guy too;~:

Comenteaza